エマニュエルカレッジ来校

今春本校生が訪問したオーストラリアの姉妹校エマニュエル高校から20 名の生徒と2名の先生方が9月22日~9月27日の期間、来校されました。文化祭中ではありましたが、ホストの生徒のクラスで授業に参加したり、日本文化の体験などの楽しい交流の時を持ちました。この相互訪問の交流は、年々充実したプログラムに成長しています。
 次の文はホストを引き受けた生徒のお別れ式での英語によるスピーチです。

Hello everyone.
I’m Yukie Kitabayashi , host family of Ann.
To our regret, this is the last day of your exchange. How was Japan? Have you had fun ? I heard you have learned Japanese history in Kyoto and Hiroshima. In Obirin, you came to our school festival, went sightseeing to Tokyo, and had a trial class with us. They all became an unforgettable memory to me. Did you find your favorite Japanese words? I’m so happy that you’re interested in Japanese . Because recently I have heard the number of the people who learn Japanese is dwindling. Promise me that you’ll come back to Japan someday. I'll never ever forget about you. Thank you for coming to Obirin.

Senior High 2 class L Yukie Kitabayashi